Vilka uppgifter registreras för mig?

 

Det kan vara intressant att veta vilken data som finns i registret. Här kan du därför läsa och hitta information om vilka uppgifter som registreras på dig i SRQ beroende på vilken sjukdom du har.

Gikt

Gikt är en ledinflammation som kommer i attacker och gör mycket ont. Här kan du få information om vilka uppgifter som registreras i registret för dig som har gikt. 

Spondylartrit

Spondartrit är ett namn för flera olika inflammationstillstånd som ger värk och stelhet i leder, muskler, muskelfästen och ryggraden. Läs om vilka uppgifter som sparas i SRQ här.

SLE

SLE, systemisk lupus erythematosus, är en reumatisk sjukdom där immunförsvaret angriper den egna kroppen. Läs här för att veta vilka uppgifter som sparas i SRQ.

Jättecellsarterit

Sjukdomen är relativt vanlig och kännetecknas generellt av feber, trött- och aptitlöshet. Här finns info om de uppgifter som registreras vid jättecellsarterit.

Psoriasisartrit

Psoriasisartrit (PsA) är en kronisk inflammatorisk ledsjukdom där en eller flera leder inflammeras. Här kan du läsa om vilka uppgifter som sparas i registret SRQ om du har sjukdomen. 

Systemisk skleros

Systemisk skleros är en utbredd reumatisk sjukdom som hör till gruppen systemiska bindvävssjukdomar.Läs mer om uppgifterna i SRQ här.

Reumatoid Artrit

Ledgångsreumatism eller RA är en inflammatorisk sjukdom som ofta börjar i små leder i händer och fötter. Här hittar du vilka uppgifter som registreras om du har RA.

Myosit

Myosit är en ovanlig sjukdomsgrupp som först och främst drabbar muskler i armar, ben och nacke med symtom som svaghet och nedsatt uthållighet. Läs om vilka uppgifter som sparas i SRQ här.

Ordlista

Under uppbyggnad…